Balzsay: rutinos és rafinált ellenfelem lesz az áprilisi címmeccsen

2012. márc. 20.
Létrejöhet egy budapesti összecsapás is 

Balzsay Károly fontos címmeccsre készül. Magyarország egyetlen regnáló profi ökölvívó világbajnoka április 21-én védheti meg a WBA (Boksz Világszövetség) nagyközépsúlyú világbajnoki címét. A magyar profi ökölvívó a német Dimitri Sartison ellen lép kötelek közé a németországi Schwerinben.

Balzsay már megkezdte a felkészülést – derült ki a keddi sajtótájékoztatón, amelynek a budapesti Ramada Aquaworld adott otthont. Az elmúlt két hét alatt rendszeresen edzett, szerdától pedig egy kéthetes alapozó edzőtábor következik. „A lengyelországi Zakopánéban kőkemény napok várnak rám. A Tátrából nem is térek haza, egyenesen Hamburgba megyek, és ott leszek egészen a címmeccsig” – számolt be a tervekről a világbajnok.

„Az ellenfelemet jól ismerem, hiszen klubtársam. Sok meccs van a háta mögött, egy rutinos és rafinált öklözőről van szó, de természetesen mindent megteszek azért, hogy a WBA világbajnoki öve nálam maradjon” – tette hozzá Balzsay.

Dr. Elbert Gábor, Balzsay menedzsere szerint a magyar világbajnok már bizonyított azzal, hogy egy vb-cím elvesztése után visszatért. „Balzsay továbbra is komoly értéket képvisel az Universumban. A klub a tulajdonosváltással pedig sokkal rugalmasabb lett. Könnyebb volt az április 21-i gálát letárgyalni, és bízom benne, hogy a jövőben is eredményesen, és sikeresen tudunk együtt dolgozni” – mondta Elbert.

Waldemar Kluch, az Universum tulajdonosa kifejtette, hogy Karcsit jó képességű, technikás, gondolkodó bunyósnak tartja. „Úgy gondolom, amennyiben Balzsay megnyeri az áprilisi címmeccset, akkor jó esély van arra, hogy a következő összecsapását Budapesten vívja meg. Nem akarok annyira előre szaladni, de ha ez így lesz, akkor valamikor a labdarúgó Európa-bajnokság és a londoni olimpia között kerülhet sor a magyarországi világbajnoki címmérkőzésre” – nyilatkozta a tulajdonos.

Balzsay Károly 26 mérkőzést vívott eddig a profik között, 24 győzelem mellett két vereséget szenvedett. Korábban a Boksz Világszervezet (WBO) nagyközépsúlyú világbajnoki címét is birtokolta. Sartison 30 alkalommal lépett kötelek közé, és csupán egyszer kapott ki.

 

Online Szállásfoglalás
bezár
Vendégek
Promóciós kód
Segítség