ONLINE SZÁLLÁS FOGLALÁS
Érkezés Távozás Felnőtt Gyermekek Promóciós kód

Magyarországról

Kulturális és természeti sokszínüség! Az országban 22 borvidék és 10 Nemzeti Park található, valamint Magyarország 9 helyszínnel képviselteti magát az UNESCO Világörökség helyszín listáján:

Magyarország Közép-Európában, a Kárpát-medencében fekszik. Terület: 93.030 km2 Lakosság száma : 10 197 119 fő Fővárosa : Budapest, lakosainak száma: 1 775 203 fő). Hivatalos nyelv: magyar 

A határos országok Ausztria, Szlovákia, Ukrajna, Románia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia. Vallás: Római katolikus (többség), protestáns, zsidó Legmagasabb pontja: Kékes, 1015 m 

Magyarország területének 50%-a síkság. Az ország keleti felén terül el az Alföld, az észak-nyugati határán pedig a Kisalföld. Magyarországnak két kiemelkedően fontos folyója van: a Duna (magyarországi szakasza 417 km hosszú) és a Tisza (598 km). Mindkét folyó észak-dél irányban szeli át az országot. 

Az ország Közép-nyugati részén található Közép-Európa legnagyobb édes vizű tava, amely közkedvelt tartózkodási hely családok számára, a Balaton.

Az ökoturizmus kedvelőknek a Tisza-tó, míg  a gyógyulni vágyóknak a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes termáltava, a hévízi gyógytó nyújt kikapcsolódást

Magyarország 9 helyszínnel képviselteti magát az  UNESCO Világörökség helyszín listáján:

  • Az Aggteleki-karszt és a Szlovák-karszt barlangjai
  • Budapest – a Duna-partok a Gellért- és a Várheggyel,a Budai Várnegyed és az Andrássy út
  • Busójárás - Mohács
  • Fertõ / Neusiedlersee kultúrtáj (röviden: Fertõ-táj)
  • Hollókõ ófalu és környezete
  • Hortobágyi Nemzeti Park – a Puszta
  • Pécs (Sopianae) ókeresztény temetõje
  • Az ezeréves Pannonhalmi Bencés Fõapátságés természeti környezete
  • Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék kultúrtáj

Az országban 22 borvidék és 10 Nemzeti Park található.  A nemzetközileg leismertebb borvidékeink a tokaji, villányi és az egri, amelyek olyan nedűk termőterülete, mint az aszú vagy a bikavér 

Nemzeti parkjaink közül a legjelentősebb vonzerővel bíró  Európa legnagyobb összefüggő, természetes füves pusztája, a Hortobágy, amely egyben  Magyarország első és legnagyobb nemzeti parkja is.

Hasznos információk

Vásárlás:
A hagyományos magyarországi ajándékok: Népművészeti tárgyak, kerámia, hímzések, népviseleti babák, kézzel festett Herendi- és Zsolnay porcelán, halasi csipke, fűszerpaprika, libamáj, Pick szalámi, barackpálinka, Tokaji- és más híres borok. 

Nyitva tartás:

A boltok általában hétfőtől szombatig 10:00 órától este 18:00 óráig tartanak nyitva, kivétel a nagy bevásárlóközpontok, amelyek késő estig (általában 22:00-ig) várják a vásárlókat. Bankok általában 8-tól délután 4-ig, a postafiókok általában 8-tól este 7-ig tartanak nyitva. 

Vasárnap a boltok zárva tartanak!

Hivatalos fizetőeszköz: Forint (Ft, HUF). Pénzérmék: 5, 10, 20, 50, 100 Papírpénzek: 500, 1000, 2000, 5000, 10000, 20000, de turisztikailag frekventált helyeken (szállodában, éttermekben) már az Euro-t is elfogadják. Az árfolyamra minden esetben rá kell kérdezni, mert nagyban eltérhet a banki árfolyamtól.

Bankkártyás fizetés valamennyi nagyobb boltban, illetve a frekventált szórakozóhelyeken is lehetséges. 

Segélyhívás
Nemzetközi segélyhívó központ: 112 Rendőrség: 107 Mentők: 104 Tűzoltóság: 105 

Ünnepnapok és munkaszüneti napok:
Január 1. Újév
Március 15. - Nemzeti ünnep Húsvét
Május 1. - Munkaszüneti nap Pünkösd,  
Augusztus 20. - Nemzeti ünnep - Szent István ünnepe
Október 23. - Nemzeti ünnep
November 1. - Mindenszentek
December 25-26. - Karácsony 

Telefon:
Budapest előhívója 36- 1. A városban sok helyen található telefonfülke, melyek kb. 65 %-a telefonkártyával működik. Telefonkártyát postákon és újságárusoknál vehet. 

Elektromosság : 230 V

Ismerje meg Magyarországot

Jó tudni

Házirend

Kapcsolat

Munka, Karrier
Adatkezelés

SZÉP kártya

Szakmai oldalak

Céginformáció
Ajándékutalvány

Megközelíthetőség

Sajtószoba , díjaink

Adatok érdekességek

Hírlevél
feliratkozás

A resort of: