A HEGYEM (Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalom) véradó kampányának első váradása a Ramada Resort szállodában

2012. máj. 26.
A HEGYEM (Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalom) véradó kampányának első váradására május 26-án, a Sporttime Olimpiai Splash Fesztiválon került sort a Ramada Aquaworldben, ahol Erdei Zsolt nagykövet mellett számos területről érkeztek véradók. Az egész napos véradáson nem csak a harcművész világból képviseltették magukat, hanem az ország minden pontjáról érkeztek a HEGYEM gyerekek szülei, vagy az Erdei Zsolt Baráti kör tagjai, ismerősök, barátok, azaz mindazok, akik úgy érezték, feltétlenül szeretnének segíteni másokon. A véradás a Ments Életet Alapítvánnyal, az Országos Vérellátó Szolgálattal és a Magyar Vöröskeresztel karöltve zajlott le, ezúton is köszönjük a segítséget!

A HEGYEM (Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalom) véradó kampányának első váradására május 26-án, a Sporttime Olimpiai Splash Fesztiválon került sort a Ramada Aquaworldben, ahol Erdei Zsolt nagykövet mellett számos területről érkeztek véradók. Az egész napos véradáson nem csak a harcművész világból képviseltették magukat, hanem az ország minden pontjáról érkeztek a HEGYEM gyerekek szülei, vagy az Erdei Zsolt Baráti kör tagjai, ismerősök, barátok, azaz mindazok, akik úgy érezték, feltétlenül szeretnének segíteni másokon.

Erdei Zsolt, Madár, a HEGYEM nagykövete

„Sokszor hallani, hogy vérből nincs elegendő, hogy egyre kisebb a véradók száma, és sorolhatnám. Úgy érzem egy olyan ügy mellé álltunk a HEGYEM-mel, ami mindenki életét segítheti, sőt, a legtöbb esetben megmentheti. Nem kérdés, hogy egy közszereplőnek fel kell szólalnia ilyen esetekben, és segítségre kell hívni az embereket. Nélkülük lehet csak ez a kampány sikeres, és eredményes. Számtalan alkalommal képviseltem a hazámat a ringben, küzdöttem nem csak magamért, hanem a hazámért is, úgyhogy most azt kérem az emberektől, küzdjenek ők is egymásért, álljanak közénk és segítsenek. Mindenkiből lehet mindennapok harcosa, hőse. Sajnos sokat betegeskedtem az utóbbi időben, és a felkészülést is figyelembe kell venni, mert bár mennyire is szeretnék, ennek következtében nem mindig engednek vért adni. De mindenképpen fontosnak tartom, hogy ebben az évben még több alkalommal is segítsek a véremmel.”

Dr. Gubacsi Attila, a HEGYEM egyik alapítója

„A HEGYEM legfontosabb üzenete, hogy „Küzdj Másokért”, másokért küzdeni pedig sokféle eszközzel lehet, az egyik például a véradás. Mivel személyes érintettség révén tudom, hogy vérből sosem lehet elég, ezért idén azt a célt tűztük ki, hogy a harcművészet területén mozgósítjuk az embereket, sportolókat, harcosokat és több véradással is segítjük a rászorulókat. A mostani véradás csak a kezdet, egy sorozatnak az első lépése. Itt volt a harcművész szövetség elnöke, főtitkára, a kyokushin karate legmagasabb fokozatú mestere az országnak, és több sensei is. Köszönjük azoknak, akik vérüket adták másokért!”

Háttérinformáció:

A HEGYEM mozgalom (Harcművészek az egészséges gyerekekért mozgalom) idén úgy döntött, hogy egy véradásra buzdító kampányt indít, amelyben nem csak felhívja a figyelmet a véradás fontosságára, de számos véradással és toborzással egybekötött eseményhez is kapcsolódik. A társadalmi célú kampány televíziós reklámfilmjében (http://www.youtube.com/watch?v=SyQR80LQpHk) a mozgalom alapítói – dr. Zsuga János és Dr. Gubacsi Attila – mellett a HEGYEM arcai, Pártos Csilla és Erdei „Madár” Zsolt, valamint számos sportoló kiválóság, mint Temesvári Andrea és Taróczy Balázs teniszcsillagok, Görbicz Anita és Pálinger Katalin olimpikon kézilabdázók, vagy Michelisz Norbert és Matók Ádám autóversenyzők is kampányolnak az életmentő jó ügy érdekében. A jótékonysági felhívás és társadalmi célú üzenet már látható a televíziókban és az online felületeken.

Véradó Harcosok nyilatkozatai:

Sensei Kalmár Árpád:

„Úgy gondolom Magyarországon nagyon kevés vér van, ezért mindenkinek figyelni kell erre a problémára. Minden egészséges sportolónak kötelessége segíteni ott, ahol probléma van. A szövetség vezetőjeként is kértük, hogy ebben a megmozdulásban ne csak most, hanem a jövőben is mozduljanak meg minél többen, és ha kell, segítsünk.”

Sensei Németh Pál:

„Gubacsi Attila Senpai a legutóbbi küzdőedzésünkön kihirdette, hogy lesz ez a véradás, amihez egyből csatlakoztunk. Fontosnak tartjuk a véradást, személy szerint már fiatal korom óta véradó vagyok. Egyre kevesebb a véradó, és sajnos sokan nem is adhatnak különböző okok miatt. Ráadásul a véradás egészséges is, amivel még életeket is menthetünk.”

Sensei Szappanos Zoltán:

„Örömömre szolgál, hogy az egész családdal eljöhettünk vért adni. Fontosnak tartom, hogy ebben a borzasztóan nehéz mai világban összetartás legyen az emberekben, és ne csak önmagunkért, hanem másokért is legyünk felelősek. Együtt erősebbek lehetünk, szükségünk van egymásra.”

Orlik Zoltán, Erdei Zsolt baráti kör elnöke:

„Egy baráti társaságnak, mint a miénk a jemondata az összetartás. Egy barát ahol tud, segít, nekünk meg most itt volt a helyünk. Remélem hozzá tudtunk járulni jó pár élet megmentéséhez”

Forrás: Erdei Team Management

http://zsolterdei.com/hu/hirek/a-hegyem-veret-adja-masokert.html

 

Online Szállásfoglalás
bezár
Vendégek
Promóciós kód
Segítség