Sajtósarok

A sajtó munkatársainak munkáját szeretnénk megkönnyíteni a sajtósarok kialakításával.

Könnyen letölthető képeket, korábban megjelent cikkeket és sajtóközleményeket helyeztünk el benne. Amennyiben a honlap áttanulmányozása és a sajtósarok információin túl további kérésük, kérdésük lenne, a marketing@aquaworldresort.hu e-mail címen várjuk jelentkezésüket.


Tovább "zöldülünk"!

Kedves Vendégünk!

Lehet, hogy már többüknek feltűnt, hogy munkagépek, daruk, óriási vasszerkezetek kezdtek tornyosulni az élményfürdő előtt. 

Vajon mi történik?
Most lerántjuk a leplet! 

A gazdasági változások hatására, valamint a fenntarthatóság, a zöld energia használatára való törekvésünk következő állomásához érkeztünk.
Tavaly napkollektorok telepítésével „munkába állítottuk” a Napot, idén pedig még nagyobb fába vágtuk a fejszénket; új termálkút fúrásába kezdtünk.

A tervek szerint egészen 1.700 méter mélységig fogunk lefúrni, ahol már remélhetőleg 60-65 C° -os termálvíz található. Az így kinyert meleg vizet medencéink ellátására, gázfogyasztásunk jelentős mértékű kiváltásra, továbbá fűtésünk korszerűsítésére használjuk a jövőben. Amennyiben a feltárt víz minősége lehetővé teszi, egyéb rekreációs célokra való felhasználását is tervezzük. 

A fúrási munkálatok terveink szerint 2023. március 13-tól május végéig fognak tartani! 

A Vendégeink nyugodt pihenését szem előtt tartva, a legnagyobb zajhatással járó szerelőmunkálatokat igyekszünk a nappali időszakokban elvégezni, sajnos azonban az éjszakai munkavégzést technológiai okok miatt nem tudjuk elkerülni. A folyamatos zajhatás csökkentése érdekében hanggátló berendezéseket helyezünk el a területen. 

Továbbá szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a munkálatok sem a szálloda, sem az élményfürdő, sem az Oriental Spa napi üzemeltetését nem érintik, korlátozásokkal nem járnak! Szolgáltatásainkat változatlan színvonalon biztosítjuk! 

Köszönjük, hogy türelmükkel és megértésükkel hozzájárulnak ahhoz, hogy az Aquaworld Zrt. tovább fejleszthesse szolgáltatásait!


KidsOasis -minősített családbarát szálláshely lett az Aquaworld Resort Budapest

A fővárosban elsőként az Aquaworld Resort Budapest az a szálloda, ami a felkészítés után négy szélforgós KidsOasis minősített családbarát szálláshely védjegyet kapott. Sívó Roland létesítméynigazgató október 21-én vehette át az erről szóló tanúsítványt Gyetvainé Zováth Anikótól, a KidsOasis ügyvezetőjétől. 

A szálloda eddig is nagy hangsúlyt fektetett a gyermekbarát szolgáltatásokra, igazi gyerekparadicsom volt korábban is, ám most még tudatosabban szolgálják ki a hozzájuk érkező babás, kisgyerekes vagy kamaszokkal érkező családokat. Mind a belső programkínálatukban, mind a bababarát felszerelések, biztonsági és kényelmi eszközök tekintetében a minőséget tartották szem előtt és nem lesz ez másképp a jövőben sem. Az Aquaworld Resort Budapest vitathatatlanul nagy előnye a szállodával közvetlen összeköttetésben álló hatalmas Aquaworld élményfürdő és az óriási Bongó Kids Klub játszóház, de a tinikre is gondoltak, hiszen minden igényt kielégítő játékterem várja a nagyobbakat. 

A KIDSOASIS célja, hogy védjegyet megszerző házak ténylegesen azt a szolgáltatást tudják nyújtani, amit a családok elvárnak. Garanciát nyújt a családbarát szolgáltatások magas színvonalára, tagjai pedig tanácsadás, tréning, marketingtámogatás segítségével több családos vendéget érhetnek el.

A védjegyet bármely kereskedelmi szálláshely és falusi szálláshely megkaphatja, megszerzéséhez egy többlépcsős minősítésen kell átesnie a jelentkező szálláshelynek. A következő fő szempontokat vizsgálják: a szálláshely kialakítása, környezettudatossága, arculata, a gyerekek biztonsága; a családi szobák és azon belül a fürdőszobák kialakítása és felszereltsége; az ellátás, az étterem felszereltsége; szolgáltatások, animáció.

A négy szélforgós Aquaworld Resort Budapest olyan hely, ahol a család minden tagja talál elfoglaltságot magának, mindezt igényes, elegáns környezetben. 


Családbarát Hely 2020

Az Aquaworld Resort Budapest 2020-ban nem csupán a Családbarát Szolgáltatóhely védjegyet, de a Családbarát Munkahely védjegyet is elnyerte.

Nagyon szépen köszönjük az elismerést!


„A budapesti Aquaworld Élményfürdő lett 2019-ben az év víziparkja

Az Utazó magazin és a AzÜzlet.hu olvasóinak közönségszavazata alapján 2019 legjobb víziparkja a budapesti Aquaworld Élményfürdő lett. Ez a díj nemcsak elismerés, hanem pozitív üzenet is a koronavírus járvány által nehéz helyzetbe került turisztikai szakmának. „Számunkra a közönség véleménye mindig nagyon fontos, ezért ezt a díjat is örömmel tesszük ki a büszkeségfalunkra. Ahogy a turizmus szakma szinte valamennyi képviselőjét, üzletileg minket is komolyan érintett a koronavírussal kapcsolatos járványhelyzet, de igyekeztünk ezt az időszakot az előnyünkre fordítani, és a bezárást kihasználni arra, hogy felújításokkal és fejlesztésekkel tovább növeljük az Aquaworld Resort Budapest Hotel, Élményfürdő és SPA színvonalát. Nagyon örülünk, hogy a korlátozások megszüntetése után, az emberek továbbra is bizalmat szavaznak nekünk és újra megtelt a ház elégedett vendéggel.” – fűzte hozzá Sívó Roland, létesítményigazgató.”

 


Az Év Szállodája - 2018

Az Aquaworld Resort Budapest a "A Legjobb személyzeti politika" különdíjban részesült.

 


Újra a dobogó tetején az Aquaworld

Ismét az Aquaworld Resort Budapest Hotel és Élményfürdő nyerte el „Magyarország legjobb Spa Resort” díját a World SPA Awards turisztikai versenyen.

A nemzetközi „Spa Oscarként” számontartott World Spa Awardsot a World Travel Award testvérprogramjaként indították el négy éve azzal a céllal, hogy ezzel is erősítsék a spa- és wellness-szegmens minőség iránti elkötelezettségét. A verseny legjobbjai között lenni hatalmas dolog, hisz közel 650.000 szakértő dönti el, hogy egyes kategóriában ki legyen az aranyérmes. 

A World Spa Award exkluzív gáláján az Aquaworld üzemeltetője részéről, Thomas Bauer, a VAMED Vitality World üzemeltetési igazgatója vette át a díjat.  "Szakmai tudás és a több mint 10 éves nemzetközi tapasztalat szinergiájának sikeressége ez a díj, ami nagy megtiszteltetés" – hangsúlyozta a vezető.  "Büszke vagyok erre a kiemelkedő eredményre, mely a kollegáink szenvedélyét és innovatív szellemiségét igazolja vissza. Ez a díj egyben köszönet is az élménybirodalom minden munkatársának, akik nagy odaadással dolgoznak azért, hogy a vendégek maximálisan elégedettek legyenek.”

Az Aquaworld Resort Budapest Hotel és Élményfürdő 2018-ban ünnepelte fennállásának tizedik évfordulóját. A száz százalékban magyar tulajdonú, négycsillagos superior hotel és élményfürdő 2014-ben döntött úgy, hogy - kilépve a RAMADA franchise hálózatból - önálló és egységes Aquaworld Resort Budapest márkanév alatt folytatja tevékenységét, az osztrák Vamed Vitality World szakmai vezetésével. Az élménybirodalom idén is célul tűzte ki, hogy töretlen innovációval és lelkesedéssel azon dolgozzon, hogy tovább erősítse vezető szerepét a családbarát wellness hotelek szegmensében.


5*-os minősítést kapott Budapest egyetlen fedett élményfürdője, az Aquaworld  

2017. november 16-án a budapesti Aquaworld Élményfürdő is csatlakozott a hazai, 5 csillagos fürdők táborához. A 2014-ben létrehozott nemzeti tanúsító védjegyrendszer célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a minőséget képviselő szolgáltatókra, akik a magyar turizmus versenyképességének erősítése szempontjából kiemelt szerepet töltenek be. A csillagszám meghatározása pontozásos rendszerben történik, amely a minimum feltételeken túlmutató felkészültséget is vizsgálja, mint például a fürdő elhelyezkedését, megközelíthetőségét, infrastruktúráját, vízminőségét, vagy akár a munkatársak nyelvismeretét. A védjegyhasználatra vonatkozó döntést a Magyar Fürdőszövetség, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara képviselőiből álló bíráló bizottság javaslata alapján a turizmusért felelős miniszter hozza meg. 

Az 5 évre szóló védjegyhasználat a magas minőségű szolgáltatások pozitív megkülönböztetésére szolgál, és segíti, hogy a vendégek az elvárásaiknak megfelelő szolgáltatót választhassanak. „Nagyon boldog vagyok, hogy Budapest egyetlen fedett élményfürdője, az Aquaworld is bekerült az öt csillagos fürdők közé. Ez tovább sarkal minket arra, hogy folyamatosan törekedjünk arra, hogy a legmagasabb szinten szolgáljuk ki vendégeink igényeit.” – nyilatkozta Huszár Anett, az élményfürdő igazgatja.


Nemcsak a mobiljuktól, a ruhájuktól is megszabadultak az influencerek (2017.09.17.)

Elindult az Aquaworld „mobil OFF, élmény ON” rendezvénysorozata

Becslések szerint Magyarországon a felnőttek több mint 80 %-a rendelkezik okostelefonnal, és közülük majdnem 90% érzi magát frusztráltnak, ha a telefonjuk nincsen elérhető közelségben. Hogyan lehet ezt a függőséget kezelni és elszakadni a mobilunktól? Erre talált megoldást az Aquaworld Resort Budapest Hotel és Élményfürdő, amikor útjának indította a „mobil OFF, élmény ON!” programsorozatot, melynek első eseménye - egy egésznapos sportnap a legnépszerűbb videósokkal - most vasárnap mutatkozott be az élményfürdőben.

Az Aquaworld nemrég indított „mobil OFF, élmény ON” kezdeményezése egy nem szokványos módját választotta a probléma megközelítésének: a Penta Media Kft., influencer menedzsment ügynökség közreműködésével, olyan youtube videósokat vontak be a programba, akik saját maguk is az online világnak köszönhetik hírnevüket és a többszázezres követőtáborukat. 

Ezek a véleményvezérek álláspontjukkal rengeteg ember nézőpontját tudják befolyásolni, kiemelkedően a 12-25 éves korosztályét - így a felelősségük a fiatal generáció életvezetésének kialakításában megkérdőjelezhetetlen. Jelenleg ők azok, akik az egyik leghitelesebben tudják demonstrálni az offline és az online lét közti határt, ahol az egyén kibillenhet egy kicsit a „kütyük” világából, és személyesen is átélheti az izgalmakat, erre pedig mi sem alkalmasabb, mint egy adrenalindús vízi élménybirodalom. 

Az egésznapos sportprogramon olyan videósokkal focizhattak, vízilabdázhattak együtt a rajongók -ezúttal élőben, mint a TheVRJani, Radics Peti, Walrusz, Nessaj, Broadtest, ihavenoideahungary, Henry Kettner, Herczeg Hajni, Simonffy Péter, Apple Pie, Nana, Matsukei vagy Latin Papucs. TheVRJani a hazai youtuberek egyik legnépszerűbb képviselőjének elmondása alapján számára is nagyon fontos a tartalmas kikapcsolódás, így örömmel vett részt a programokban: 

„Nagyon jó ötletnek tartom ezt a kezdeményezést, hiszen az online jelenlét mellett számunkra is fontos az, hogy személyesen is találkozhassunk a követőinkkel. Lényeges, hogy a saját, perszonális kapcsolatainkra elég időt fordítsunk, hiszen mindenki számára ez az elsődleges platform a kommunikációra. Néha le kell tenni a telefont, és kicsit szétnézni az igazi valóságban.” – mondta el TheVRJani.

Az Aquaworld szándéka a kezdeményezéssel az, hogy megmutassák, hogyan lehet ebben a „párhuzamos világban” mobil és okoseszközök nélkül is olyan programokat szervezni a fiataloknak, vagy éppen a családnak, amelyek minőségi tartalommal bírnak és minden korosztály számára szórakoztatóak. Ezt az elképzelést igazolja ez a rendezvény is, amire közel 1 800 ember volt kíváncsi, a legfiatalabbaktól a legidősebbekig.BUSINESSS EXCELLENCE díjátadón, "Rendezvényhelyszín" kategóriában közönségdíjas az AQUAWORLD RESORT BUDAPEST
(2017.07.05)

A Business Traveller Hungary, az üzleti utazók magazinja ezúttal is saját olvasóit és üzleti partnereit kérte fel, hogy szavazzanak az ország legjobb hivatásturisztikai szolgáltatóira, 10 kategóriában – így szállodától utazási irodán és légitársaságon át az éttermekig adhatták le voksukat. Az egyes kategóriák három „shortlist-es” jelöltjéről – az olvasók javaslata alapján – most is egy szakmai zsűri döntött. 

A szavazók ezek közül választhatták ki az általuk leginkább elismert szolgáltatókat, egyúttal lehetőségük volt saját jelöltet is állítani, ez utóbbiak közül a legtöbb jelölést kapó szolgáltatók közönségdíjat kaphattak.

 Magyarország legjobb négycsillagos budapesti konferencia szállodája 2016-ban az Aquaworld Resort Budapest ****Superior.

2017. május 16-án tizenkettedik alkalommal, a megújulás jegyében került sor az Aranynap-díj átadására, amellyel a legjobb hazai konferencia és wellness szállodák munkáját ismeri el a díjalapító Day Holiday Kft. Az idei díjátadó ünnepség házigazdája a Hilton Budapest, amelynek felújított báltermét ezen a rendezvényen láthatták először a vendégek.

A rendezvényszervező cég megrendelői, vendégei és munkatársai véleménye alapján, szakmai szempontok szerint értékelte a legjobb szállodákat.


TSMA – Tourism Social Media Awards: 2017 - 3. helyezett lett szállodánk Facebook profilja

A turizmus.com és a Fészbuker.hu meghirdeti a Tourism Social Media Awards 2017 versenyt (TSMA17), amelyen a magyar hotelek és turisztikai szolgáltatást nyújtó szervezetek, vállalkozások legjobb közösségi média megoldásait díjazza a turisztikai és kommunikációs szakemberekből álló szakmai zsűri.

A 4*-os szállodák Facebook oldalai között a szállodánk profilját bronzéremmel jutalmazta a zsűri.


Két ezüstérem az Aquaworld Resort Budapestnek az ránytű turisztikai kommunikációs versenyen (2017. április 3.)

Április 3-án ünnepélyes keretek között vehették át elismeréseiket a 2017-es Iránytű turisztikai kommunikációs verseny díjazottjai a Buddha Bar Hotelben.

Iránytű turisztikai kommunikációs verseny: 27 pályamű jutott a döntőbe

A Turizmus Trend / Vendég&Hotel célja az volt, hogy ezzel a pályázattal megtalálja a turisztikai szektor legjobb kommunikációs megoldásait. A verseny újdonsága volt, hogy idén először már online is le lehetett adni a pályázatot, ezzel könnyítve a nevezési folyamatot.

A versenyre bármilyen turisztikai szolgáltatást nyújtó szervezet vagy cég – például utazási iroda, légitársaság, aquapark, gyógy- és élményfürdő, nonprofit szervezet, tourinform, turisztikai hivatal, TDM-szervezet, egyesület, nemzeti park, szálloda –, továbbá az általuk megbízott kreatív és reklámügynökségek pályázhattak.

Az Aquaworld Resort Budapest a 2017. legjobb "Integrált marketing kampány" kategóriában 2. helyezést ért el a "Nyaralj Pesten" kampánnyal, illet  a "Legjobb rendezvény" kategóriában szintén 2. helyezéssel jutalmazták a L'Oreal fodrász nyílt nap rendezvényért.


Hatodik alkalommal is a legkiválóbb márkák között az Aquaworld Resort Budapest Élményfürdő

A Superbrands Szakértői Bizottság döntése alapján 2017-ben az Aquaworld Resort Budapest Élményfürdő ismét elnyertre a Superbrands címet. 

A Superbrands a világ legjelentősebb márkaértékelési rendszere, amely közel 90 országban azonos ismérvek alapján, Magyarországon immár több mint 10 éve díjazza a legkiválóbb vezető márkákat. 

A szakértői bizottság értékelése mellett az elmúlt években már a fogyasztók is részt vesznek a díjazottak kiválasztásában. A GfK Hungária Piackutató Intézettel együttműködve országos reprezentatív mintán, online kutatás keretében kérdezik meg, melyek a számukra legismertebb, legkedveltebb márkák. A végső eredményeket a bizottsági és a fogyasztói pontozás eredménye adta. 


Sikeres névváltás szakmai elismeréssel

A Turizmus Trend által kiírt Iránytű 2015 kommunikációs versenyen Iránytű díjat nyert az Aquaworld Resort Budapest. Az integrált reklámkampány kategóriába benevezett Új köntösben, de a lényeg változatlan című, 2014 novemberében elindított név- és arculatváltással kapcsolatos kampány méltán vívta ki a turisztikai- és kreatív szakma elismerését, így a kategórián belüli I. helyezést. 2014. november 1-je és december 15-e között hat különböző kommunikációs eszköz egyidejű használatával több mint 2,5 millió főhöz sikerült eljuttatni az üzenetet. A szakemberekből álló zsűri az értékelés során a funkciót, dizájnt, ötletességet, kivitelezést és a kampány eredményességét vette figyelembe.


Az Aquaworld Resort Budapest Élményfürdő ismét elnyerte az „Év élményfürdője” díjat

Az Utazó magazin Turizmus és Profit 2015 elnevezésű konferenciáján, 2015. április 8-án, Ruszinkó Ádám az NGM turizmusért felelős helyettes államtitkára a magazin olvasói és a turisztikai szakemberek szavazatai alapján átadta a 2014-es esztendő legjobb turisztikai szolgáltatóinak járó díjakat. Az év élményfürdője az Aquaworld Resort Budapest lett.

 

 

 

 


 

Aranynap díj 2014 

2015. március 19-én immár tízedik alkalommal ragyogott fel az Aranynap, az elmúlt évben legkitartóbban, legeredményesebben dolgozó szállodákat ünnepelve. A legjobb konferencia és wellness hotelek az Aquaworld Resort Budapest szállodában vehették át Day Holiday Kft. által alapított Aranynap díjat.

A rendezvényszervező cég a megrendelők és a rendezvények résztvevőinek visszajelzései alapján, a Turizmus Online olvasóinak szavazatai segítségével értékeli, és díjazza minden évben hét kategóriában a legjobb szállodákat. Az összehasonlítás szakmai szempontok alapján történik, a tárgyi feltételek mellett fontos kritérium a dolgozók rugalmassága, kedvessége, az egész éves kiegyensúlyozott és magas színvonalú teljesítmény. Minden évben bizalmat kap egy frissen nyílt szálloda is, a legígéretesebb szálloda kategóriájában.

A 2014. év legjobban teljesítő szállodái a Day Holiday, a Turizmus Trend és a vendégek szavazatai alapján:

  • Magyarország legjobb háromcsillagos konferencia szállodája 2014-ben a Tó Wellness Hotel, Bánk
  • Magyarország legjobb négycsillagos budapesti konferencia szállodája 2014-ben az Aquaworld Resort Budapest****superior
  • Magyarország legjobb négycsillagos vidéki konferencia szállodája 2014-ben az Abacus Business & Wellness Hotel****superior, Herceghalom
  • Magyarország legjobb ötcsillagos konferencia szállodája 2014-ben a Spirit Hotel Thermal Spa*****superior, Sárvár
  • Magyarország legígéretesebb 2014-ben megnyitott szállodája az Ambient Hotel & AromaSPA****, Sikonda
  • Magyarország legjobb budapesti wellness szállodája 2014-ben a Continental Hotel Budapest****superior
  • Magyarország legjobb vidéki wellness szállodája 2014-ben a Vital Hotel Nautis****superior, Gárdony

Az idén húszéves Day Holiday Kft. közel húszezer rendezvény és több mint félmillió vendég tapasztalatával a háta mögött, nyolc országban, több száz helyszínt összehasonlítva rendezi meg immár tízedik éve az Aranynap díjátadó gálát. A ’20-as évek hangulatát idéző jubileumi vacsorán a vendégeket Group’N’Swing zenekar szórakoztatta, a díjnyertes szállodák pedig lehetőséget kaptak arra, hogy szakmai közönség előtt mutatkozzanak be.


A legjobb családbarát szálloda az Aquaworld Resort Budapest lett Magyarországon

A Tripadvisor Travelers' Choice Award legfrissebb, 2015-ös kiadásának szállodákat rangsoroló összeállításában a legjobb családi szálloda az Aquaworld Resort Budapest Hotel és Élményfürdő lett. Köszönjük Vendégeinknek!

 


Gyermeknapi, jótékonysági tortadíszítés az Aquaworldben

A budapesti Aquaworld Élményfürdő immár második alkalommal szerez örömet gyereknap alkalmából hátrányos helyzetű gyerekeknek; 150 újpesti és 30 Burattino iskolás gyermek felejthetetlen napjához járul hozzá. Gyereknap alkalmából a gyerekek tortát díszíthetnek, majd annak elfogyasztása után fürdőzhetnek, csúszdázhatnak a Vízibirodalomban.

Az újpesti fürdő megnyitása óta kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy a vízibirodalom élményeit a hátrányos helyzetű gyermekek is átélhessék. Számtalan kezdeményezést indított az elmúlt években a komplexum annak érdekében, hogy minél több gyermek arcára mosolyt varázsoljon.

A csak erre az alkalomra, az Aquaworld cukrászata által készített tortát a mesevilág ihlette: egy 30 méteres, sárkány formájú tortát díszíthetnek fel a gyerekek különböző díszekkel (gumicukor, cukorgyöngy, stb.). A gyerekek munkáját 3 fős zsűri bírálja,köztük Wintermantel Zsolt újpesti polgármester és Wintermantel Adrienn,a Polgármester Úr felesége, valamint Somlai Tamás executive chef és Vágó Nikoletta cukrász részlegvezető. A legsikeresebben feldíszítettnek ítélt tortaszelet elkészítőjét kisebb ajándékokkal jutalmazzák.


Dobogós a Ramada Resort - Aquaworld Budapest

A Turizmus Trend szaklap kommunikációs versenyén, az Iránytű versenyen a Ramada Resort – Aquaworld Budapest 3. helyezést ért el eseménymarketing kategóriában.

A komplexum 2012. júniusában adott otthont a Giants Live Budapest-nek, a világbajnoki kvalifikációs erősember versenynek. A Magyar Turizmus Zrt-vel közös szervezésben megvalósult erősember verseny 1988 óta először került megrendezésre Magyarországon, az Aquaworld Élményfürdőben. A magyarországi sugárzásokon kívül, az Eurosport révén további 59 országban; 120 millió háztartásában sugározták közel 20 nyelven.

Az Iránytű kommunikációs verseny minden évben a turisztikai vállalkozások kreatív marketing- és kommunikációs ötleteit díjazza. 2012-ben közel 50 pályamű került a kreatív és turisztikai szakemberekből álló zsűri elé.


Megállapodás az Újpest FC-vel

A Lila Club tagjai kedvezményesen vehetik igénybe az Aquaworld Budapest Élményfürdő szolgáltatásait

Az Újpest FC újra életre hívta a 2009-ben alapított Lila Club tagsági- és kedvezményrendszert, mely tagság kedvezményre jogosít az újpesti élményfürdőben is.

A vízibirodalomba eddig is rendszeresen ellátogattak a játékosok a felkészülés során, az úszómedencék és a különböző pezsgőfürdők a sérülés után rehabilitációs munkát végző játékosokon segítettek.

A szerződés értelmében a Lila Club tagjai, azaz az összes érvényes bérlettel rendelkező újpesti szurkoló 15% százalék kedvezménnyel vásárolhat belépőjegyet az Aquaworld Vízibirodalomba, miután a pénztárnál felmutatta Lila Club kártyáját.


Környezettudatosságra nevel az Aquaworld élményfürdő

A Víz Világnapja alkalmából a fürdő minden évben csatlakozik a Magyar Fürdőszövetség kezdeményezéséhez; fontosnak tartja, hogy Budapest legnagyobb élményfürdőjeként felhívja a családok, a gyerekek figyelmét a víz fontosságára, a vízi sportok szépségére, annak egészségmegőrző szerepére. Március 23-án és 24-én a budapesti élményfürdő érdekes és izgalmas programokkal, nyereményekkel várja látogatóit.

A vendégek megismerkedhetnek a mai háztartások modern vízszűrő technikáival, részt vehetnek vízi animációs játékokon, valamint a Magyar Kajak-Kenu Szövetség jóvoltából a hullámmedencében kipróbálhatják a kajakozás alapjait. Az erre az alkalomra felállított standnál regisztrációt követően értékes nyereményeket sorsolnak ki a szervezők.

Az élményfürdő mellett a komplexumhoz tartozó Ramada Resort Budapest****superior szálloda is csatlakozik a környezettudatosság jegyében a világ legnagyobb önkéntes környezetvédelmi akciójához, a Föld órája elnevezésű akcióhoz március 23-án, melynek keretein belül este egy órára elsötétül a komplexum; lekapcsolják a felesleges világításokat.


"Vízen" az olimpiai bajnokok

66 futamban, többszáz versenyző részvételével zajlott le a 2. Aquaworld Kajak-Ergométeres és Medencés Sárkányhajó Kupa az Aquaworld Budapest Élményfürdőben. A tavalyi olimpialegjobbjai is ezen az eseményen kajakoztak először közönség előtt 2013-ban.

Ha vízre nem is szálltak a kajakosok, dea verseny azért a vízen zajlott, pontosabban azon a vízi-színpadon, amelyen egymás mellett 6 kajak-ergométer padot állítottak fel a szervezők. A közönség kivetítőn követhette, hogy virtuálisan ki halad azélen, a színpad előtti medencében pedig a sárkányhajó verseny zajlott.

„Nagyon jót tesz egy ilyen esemény a sportág népszerűségének – mondja Storcz Botond szövetségi kapitány. Kiváló a helyszín, rengeteg ember megfordul egy ilyen élményfürdőben és bőven voltak itt olyanok is, akik direkt a rendezvény miatt jöttek ma ide. Bemutatónak kiváló ez a kupa, a nézők kicsit átélhetik egy kajak-kenu verseny hangulatát, kipróbálhatják a sporteszközeinket és sikereses sportemberekkel is találkozhatnak.”

A legboldogabbak alighanem az a négy fiatal kajakos lány lehetett, akik egy futamban indulhattak Kozák Danutával, a tavalyi olimpiai legsikeresebb magyar sportolójával, valamint Szabó Gabriellával, az olimpiai bajnok női négyes vezérevezősével.

Az olimpiai bajnokok kontra ifjú bajnoknők bemutató futam után következett a férfi olimpikonok összecsapása 500 méteren. Ezen a távon Kökény Roland volt a leggyorsabb,aki saját bevallása szerint azért kezdett hajtani a végén, mert versenyközben Szabó Gabriella azzal heccelte, hogy ő az utolsó, azt pedig nem bírta volna elviselni. Mögötte Dombi Rudolf lett a második, Kulifai Tamás pedig a harmadik. A futam meglepetése mégis az volt, hogy a kajakosként háromszoros olimpiai bajnok felnőtt szövetségi kapitányt, Storcz Botondot megverte kollégája, Hüttner Csaba utánpótlás kapitány, aki ugyan szintén kiváló versenyző volt, de kenuban….

Az éles versenyben a férfiak között kajak-ergométeren mindkét felnőtt számban (200 méter, 1000 méter) a szerb Alexic Alexander győzött. A tavalyi 200 méteres győztes, a Graboplast Győr színeiben versenyző Szomolányi Máté idén második lett a rövidebb távon.

A hölgyeknél a KSI SE színeiben az U23-as válogatott Váczai Enikő nyerte a felnőtt 500 métert, a medencés sárkányhajó versenyen pedig a Kanizsai Sárkányok győztek.

mkksz.hu


Olimpikonokkal és a Budapest Klinikken megnyitójával ünnepelte 4. születésnapját a Ramada Resort Aquaworld Budapest

A komplexum 4. születésnapi partyja egyre nagyobb népszerűségnek örvend, az idei évben több, mint 250 vendég érkezett mind belföldről, mind külföldről egyaránt. A 2012-esévben a gasztronómia mellett a sport kapott kiemelt szerepet, Szekeres Pál, a sportért felelős helyettes államtitkár mellett több világbajnok és olimpiai bajnok sportoló is részt vett a rendezvényen; a meglepetés vendég az olimpiai bajnok tornász, Berki Krisztián volt.

Ugyancsak ezen az esten tartotta hivatalos megnyitóját a Budapest Klinikken Nemzetközi Egészség Centrum is, mely a legmodernebb fogászati berendezésekkel, magas színvonalú fogászati és műtét nélküli szépészeti szolgáltatásokkal és professzionális csapattal várja Vendégeit a szálloda területén.


Felejthetetlen élménnyel gazdagodtak a hátrányos helyzetű és kiváló tanulmányi eredményű gyerekek; találkozhattak az igazi Mikulással, Joulupukkival

Az igazi finn Mikulás, Joulupukki második alkalommal járt az Aquaworld Vízibirodalomban, ahol hátrányos helyzetű gyerekek, kiváló tanulmányi eredményű diákok, az Országos Mentőszolgálat dolgozóinak gyermekei, sztárcsemeték, valamint fürdő- és szállóvendégek fogadták őt. A gyerekek karácsonyi versekkel és dalokkal várták a Mikulást, aki minden gyereknek ajándékcsomaggal kedveskedett.

2012. december 5-én az újpesti élményfürdő karácsonyi díszletbe öltözött. A medencék között egy különleges adventi hangulatot idéző színpadot építettek fel, mely méltó helyül szolgált a finn Mikulásnak, Joulupukkinak, aki azért látogatott az élményfürdőbe, hogy a sok-sok gyereknek örömet szerezzen és megajándékozza őket. A Mikulás hiába köszöntötte magyarul a gyerekeket, őket a színes karácsonyfa, a kandalló és a sok becsomagolt ajándék, a csokik látványa sokkal jobban érdekelte. A gyerekek tátott szájjal nézték a Mikulást és kicsit félénken, de örömkönnyekkel küszködve fogtakkezet és fotózkodtak vele. Minden kisdiák ajándékot is kapott.

A hátrányos helyzetű gyerekek és az újpesti polgármester után a sztárcsemetéké volt a főszerep. Ellátogatotta fürdőbe Majka és Dundika kisfiúkkal, Mariánnal, valamint az olimpikonKammerer Zoli fiával, Gerivel.

Sajnos a Mikulás nem maradhatott estig, várta őt a többi apróság, így egy időre el kellett búcsúzniuk tőle a gyermekeknek, akik ezután a Mesegyár zenekar dalait hallgathatták.


Foci EB az Aquaworldben - Jót tenne a címbitorlás az európai focinak

Két napos szünet után Németh Krisztián, válogatott támadó jelenlétében folytatódott a „Foci EB az Aquaworldben” című produkció, amelynek felvezetéseként az OTP-MOL BozsikIntézményi Programban regisztrált tápiószecsői Gróf Széchenyi István Általános Iskola diákjai játszottak egy 2-2-es döntetlent a „portugál – spanyol” sajátságos strandmeccsükön. Az ukrajnai találkozón nem végződhetett eldöntetlenül a meccs, de nem is várt ilyen végkifejletet ahatszoros válogatott labdarúgó:

„A portugálok pihentebben kezdhették a meccset, és ennek az első félidőben volt jelentősége. A spanyolok 3-1-esgyőzelmét tippeltem, de ehhez szükségesnek éreztem volna a szünetben Torres és Fabregas jelenlétét a pályán. A fásultság a második játékrészben is jellemző volt a címvédőre, a portugálok többet tettek a győzelemért. Sajnos, nem volt igazán jó a meccs, ám az izgalom garantáltmaradt a hosszabbításra. A ráadásban a spanyolok voltak aktívabbak, ígyösszességében igazságos eredmény született. A 11-esek előtt Casillas miatt Spanyolországot éreztem esélyesebbnek, és egy feszült párbaj után végül továbbjutott a címvédő.”

Szerintem a németeket nem állítja meg senki ezen az EB-n, bár rám cáfolnának a kedvenceim csütörtökön, mindenesetre az európai focinak jót tenne, ha más kerülne fel a trónra!”

A csütörtöki német – olasz elődöntőn Dragóner Attila várja a vendégeket a káposztásmegyeri élményfürdőbe.

Újvári Gábor


Foci EB az Aquaworldben - Meglepően veszélyes olaszok

A "Foci EB az Aquaworldben” programsorozat keretében vasárnapra is jutott látnivaló a víziparadicsomban, hiszen az utolsó negyeddöntőt, az Anglia-Olaszország találkozót izgulhatták végig az érdeklődők. Ezúttal a magyar labdarúgó válogatott pályaedzője, Kenyeres Imre kommentálta az eseményeket a helyszínen, aki szerencsés helyzetben volt, hiszen mindkét csapatot láthatta személyesen már az EB csoportmeccsein.

“Az angolok továbbjutását vártam, hiszenezen az EB-n a szigetországiak egy roppant kulturált futballt játszanak, masszív a védekezésük, támadásban is kreatív játékosaik vannak, s remekül lett összerakva a gárda. Az olaszok viszont feszült hangulatban érkeztek az Európa-Bajnokságra, ettől függetlenül sikeresen eljutottak a negyeddöntőig. A találkozó első félidejében az angolok kulturáltan építették támadásaikat, az olaszok pedig a vártnál sokkal veszélyesebbek voltak, nem csak a védekezésre fektettek hangsúly, hanem atámadásokra is. Helyzet mindkét oldalon adódott, ám ekkor még nem sikerült egyik csapatnak sem betalálni. A második félidőben az olaszok játszottak jobban, ám gólt nem sikerült szereznie egyik csapatnak sem. Ahosszabbításban mindkét csapat a biztonságra törekedett, a tizenegyeseknél pedig az olaszok koncentráltak jobban, a meccs összképéttekintve megérdemelten jutottak tovább.”

Az EB-hez hasonlóan két szünnap következik a káposztásmegyeri élményfürdőben is, aztán szerdán este Németh Krisztián, válogatott támadó társaságában tekinthető meg a Spanyolország – Portugália találkozó.

Újvári Gábor


Foci EB az Aquaworldben - Kassainak sokba kerülhet

Kettős angol siker az EB-n, hiszen az OTP-MOL Bozsik Intézményi Programban induló két iskola csatájában 4-3-asgyőzelemmel végeztek az “angolok” (Janikovszki Éva Ált. Isk.) a “házigazdák” (Simor János Ált. Isk., Bajna) ellen, majd az esti főmeccsen már a “Foci EB az Aquaworldben” produkció fővédnöke, Juhász Roland kommentálta a “D” csoport záró mérkőzéseit.

“Okos játékkal léptek tovább az angolok,egy olyan meccsen, ahol előbb tapogatózó játék folyt, majd Rooney góljaután jött egy általunk nem várt fordulat. A meg nem adott gól befolyásolta a végeredményt, kíváncsi lettem volna, hogy az ukránok a maguk javára tudták volna-e fordítani a mérkőzést. Remélem nem befolyásolja Kassai sorsát ez a hiba, de mivel már a játékvezetőknél is csapatmunka folyik, félő, hogy lesz következménye... A másik találkozón afranciák taktikáztak, a svédek pedig őszinte futballjukkal bizonyították, hogy jó csapat.”

A szerdai szünnap után csütörtökön Komódi László kommentálja a Csehország – Portugália találkozót a káposztásmegyeri élményfürdőben.

Újvári Gábor


Nagy Ákos óriási sikere

A Giants Live Erősember versenysorozat újabb, a budapesti Ramada Aquaworldben megrendezett állomása a nagy közönségsikeren túl ritkaságszáma menő magyar diadallal zárult. A világ erős emberei közül tizenketten néztek szembe a kihívással, hogy az első három közt végezve megszerezzék maguknak a sportág ne továbbját jelentő, a World Strongest Men verseny döntőjébe szóló meghívót. Kilenc országból jöttek a nehéz fiúk, köztük olyanok is,akik már szerepeltek a korábbi évek világdöntőiben. Nem kis feladattal nézett hát szembe a két magyar izomember, a korábbi junior súlyemelő világbajnok Nagy Ákos és Hrozik Gábor, aki 2010-ben volt Magyarország legerősebb embere. Nagy formájából ízelítőt adott az első számban, a 24 tonnás busz elhúzásakor. A 20 méteres távot 21.13 mp alattgyűrte le és ezzel a második helyre lépve erősítette az önbizalmát. A számot meglepetésre a mezőny legnehezebb tagja, a holland Moonen (166kg)tudta le a leggyorsabban, a 35 fokos hőségben 21 másodpercre sem volt szüksége az elsőség megszerzéséhez (20.91).

A következő két számban, a viking nyomásban (160 kg-os súly kinyomása ismétlésre 75 mp alatt) és a cipelősfeladatban (380 kg súly cipelése vállon 2x20 méteren) többen elvérzetek, így a német Baboumian, aki a világ egyetlen vegetáriánus erős embere valamint a sérülést szenvedett dél-afrikai Marc van der Haer. Az élen állók között gyilkos verseny alakult ki, de ebben Nagy Ákos talpon maradt, sőt újabb dobogós, harmadik és második helyeivel az élre ugrott.

A negyedik szám, a 350 kg súlyú Ferrari felhúzása szétrázta a mezőnyt, sőt a hőségben egyre fáradó versenyzők egy részénél betette a kaput, mert nem tudták az autót tartó állványt felhúzni. Ebben a műfajban az angol Chris Gearing volt a legjobb, hat felhúzással. Nagy Ákos fantasztikus erőfeszítéssel ötig jutott. ’Ez a szám vette ki mindenkiből a legtöbbet, sőt egyes társaimon teljes egészében ki is fogott. Sajnos begörcsölt a mellizmom, ezért ötnél abba kellett hagynom ezt a próbát. Nem volt miért kockáztatnom, be kellett osztani az erőmet.’

Nagy a 25 kg-os súly magasba dobása számban 480 cm-rel országos csúcsbeállítást ért el, második lett, de az összesítésben őrizte az elsőséget. ’Ekkor már tudtam, hogy már nem eshetek el a döntőbejutástól.’- nyilatkozta később. A vegyes pakolás előtt már csak a brit Mcintosh lehetett veszélyes rá, de Ákos a végére sem lankadt, tartotta a formáját és az első helyen végzett. Ezzel bejutott a szeptemberi, Los Angelesben sorra kerülő World Strongest Mendöntő 30 fős mezőnyébe. Ez a bravúr az utóbbi 13 évben egyetlen magyar sportolónak sem sikerült. ’Ennyire összeszedett még sohasem voltam, mióta ebben a sportágban versenyzem. Jól mutatja ezt az is, hogy a hat közül bár egyetlen számot sem nyertem meg, de a végén mégis engem szólítottak utoljára az eredményhirdetéshez. Ráadásul olyan nagy nevek előtt, mint Lotta, Thigpen Gearing, akik már szerepeltek korábban a döntőben is.’ Végül 4,5 pont előnyt szerzett Geraring előtt. Hrozik Gábor a 7. helyen zárta a versenyt.


Foci EB az Aquaworldben - Az olaszok saját dugájukba dőltek

Sima „horvát” győzelem született az ecseri óvodások által lejátszott Olaszország – Horvátország találkozón a„Foci EB az Aquaworldben” rendezvénysorozat csütörtöki napján. A kétszeres bajnok Szepessy László játékvezetése és az „olaszok” érdekébenbevetett cselei ellenére az OTP-MOL Bozsik Intézményi Programban résztvevő gyerekek nem törődtek az igazi meccs papírformájával, így nem lett szoros a találkozó.

„Egyértelműen kiélezett, kevés gólt hozómérkőzésre számítottam, olasz győzelemmel. Az első félidőben egyértelműen látszott, hogy Pirloéknak volt fontosabb a három pont, megérdemelten vonultak előnnyel a pihenőre. Szünet után azonban hibás taktikát választottak, ezzel a saját dugájukba dőltek, hiszen a mérkőzéseit soha fel nem adó mentalitással küzdő szomszédaink jogosan egyenlítettek. Izgalmas záró körre van kilátás, ahol a gólkülönbség is sorsdöntő lehet.

Pénteken a Liverpool egykori játékosa, a40-szeres válogatott labdarúgó, Kozma István lesz a káposztásmegyeri élményfürdő vendége a Svédország – Anglia meccs kapcsán.

Újvári Gábor


Foci EB az Aquaworldben - Hegedűs Lajos a dánokért szorított - hiába

Az Európa-Bajnokság csoportkörének második fordulójában a Dánia-Hollandia rangadót követhették figyelemmel alabdarúgás szerelmesei az Aquaworld nagykivetítői előtt, ahol az MTK utánpótlás-válogatott hálóőre Hegedűs Lajos osztotta meg véleményét és elvárásait a találkozóval kapcsolatban. A mérkőzés előtt a fiatal kapus is láthatta, ahogy az élményfürdő füves pályáján az OTP-MOL Bozsik Intézményi Programban résztvevő Eötvös József Általános Iskola tanulói előre lejátszották a meccset, s a kispályán hat-háromra nyertek a portugálok.

„A gyerek meccs után nagyon bíztam benne, hogy annak az ellentettjét láthatjuk majd Lvivben, hiszen az angolok után én a dánoknak szorítok a kontinensviadalon. Számomra nagyonszimpatikus csapat a dán, s Daniel Agger az egyik kedvenc játékosom. A mérkőzés első félidejében a portugálok játszottak kezdeményezőbb futballt, s nem volt meglepő, hogy kétgólos előnyre tettek szert. A dánoknak még a szünet előtt sikerült visszajönnie a meccsbe, majd a második félidőben feljebb tolták a védekezésüket, a portugálok pedig kontrákra álltak be. Míg Ronaldo két nagy ziccert is elrontott, addig a meccs hajrájában góllal büntettek a dánok, ám a végén a portugálok megszerezték a győztes gólt. Véleményem szerint, bár a döntetlen benne volt a meccsben, a portugálok győzelme a helyzetek alapján megérdemelt.”

Csütörtökön az olasz-horvát találkozó kerül az Aquaworld kivetítőire, a mérkőzést Szepessy László kommentálja majd.

Újvári Gábor


Foci EB az Aquaworldben - Kanta József szerint egyik csapat sem érdemelt győzelmet

Nagy rangadóval folytatódott a labdarúgóEurópa Bajnokság hétfőn, hiszen a "D" csoportban a Franciaország-Angliamérkőzéssel kezdődtek meg a küzdelmek. A "Foci EB az Aquaworldben” elnevezésű rendezvénysorozat keretében a mérkőzés szakértőjeként Kanta József, az MTK válogatott labdarúgója foglalt helyet a viziparadicsomban, s már a meccs előtt megjósolta, hogy szoros lesz az eredmény.

"Eddig nagyon tetszik az EB, személy szerint én főleg az angoloknak és az olaszoknak szurkolok, ezért is örültem, hogy pont a Hodgson-legénység első meccsét kommentálhattam az élményfürdőben. Én szoros meccsre számítottam, amelyen egygólos angol győzelmet vártam. Az első félidőben két szép gólt láthattunk, ám némiképpen a franciák játszottak fölényben. Fordulást követően leült a mérkőzés, egyik csapat sem vállalta túl magát, nem mertek váratlant húzni, így igazságos döntetlen született. Hogy az egy pont amit szereztek mire lesz elég, majd a csoportkör végén kiderül, bár úgy vélem, sem a franciák, sem pedig az angolok nem kerültek hátrányba a pontvesztéssel."

Holnap a Görögország-Csehország találkozót követhetik figyelemmel az érdeklődők az Aquaworldben, a helyszínen az MLSZ Grassroots menedzsere, Őze Tibor értékeli majd az eseményeket.

Újvári Gábor


Foci EB az Aquaworldben - Túl sok volt a támadó

A “Foci EB az Aquaworldben” programsorozat mai napján az OTP-MOL Bozsik Intézményi Program résztvevői közül a Janikovszky Éva Általános Iskola diákjai vetítették elő a holland – dán mérkőzés meglepetését, hiszen a skandinávokat képviselő gyerekek győztek 7-4-re. A mérkőzésen az MLSZ elnökségének a tagja, Bánki Erik fújta a sípot, majd beült az élményfürdőben kialakított mini arénába, és a szép számú közönséggel együtt megtekintette a “B” csoport nyitómeccsét.

“A hollandokat tartottam a meccs nagy favoritjának, ám a kezdeti rohamok után nem láttam tőlük kiemelkedő teljesítményt. A VB-selejtezőkön velünk egy csoportban lévő válogatott sok jó játékost bevetett a mai mérkőzésen, ám a végén túl sok volt a támadó a pályán, míg labdaszerző játékosból kevesebb. A dánok kulturáltan futballoztak és a portugálok ellen sem lesznek esélytelenek.Jó kis EB elé nézünk! Örültem a meghívásnak és annak, hogy testközelbőlláthattam a gyermekfoci és az csúcsfutball ötletes összekapcsolását!”

Vasárnap a Spanyolország – Olaszország rangadóra az 56-szoros válogatott Kovács Kálmán várja a fürdőzést és a meccsnézést összekötni kívánókat a káposztásmegyeri víziparadicsomban!

Újvári Gábor


Strandnyitás az Aquaworldben

Az Aquaworld Vízibirodalom a közelgő hosszú hétvégére és a ragyogó napsütésre való tekintettel április 27-én megnyitotta szabadtéri medencéit. 2011-ben az „Év Élményfürdőjévé” választott és a fürdők közül elsőként Superbrands minősítést megszerző fedett és szabadtéri vízi élménypark a hosszú hétvége alatt az egész napos programokon kívül az első napozás és strandolás élményével is meg kívánja ajándékozni vendégeit.

Az Aquaworld Vízibirodalom különféle látványelemekkelkörülölelt fedett medencéi és csúszdái egész évben nyitva állnak a vendégek előtt, azonban a tavaszi jó időnek köszönhetően, április 27-tőlkezdődően a szabadtéri medencéket is igénybe vehetik a fürdővendégek. Az idén 4 naposra nyúlt munka ünnepe alatt számos szórakoztató programban vehetnek részt mind a gyermekek, mind a felnőttek. A fiatalabbakat többek között kézműves foglalkozás várja, míg a idősebbek vízi aerobicban tehetik próbára magukat. A feledhetetlen szórakozást és anyugtató pihenést április 28-án, szombaton éjszakai szauna és wellness est teszi teljessé latin zenével, különleges szauna szeánszokkal és vízimozival.

Az Utazó Magazin olvasói és a magazin által felkért turisztikai szakemberek véleménye alapján az Aquaworld Élményfürdő lett „Az év élményfürdője” 2011-ben. A legjobb élményfürdőnek járó díj után az Aquaworld elnyerte a Superbrands minősítést is, melyet a hazai marketing és média szakemberek által megalakult szakmai bizottság ítél oda azon márkák részére, akik a saját szakterületükön kitűnő hírnevet szereztek és a márkához kapcsolt értékek többlet élményeket nyújtanak a fogyasztók számára.

A szabadtéri medencék mellett a kupolatérben található számos élménymedence, továbbá a közel két tucat izgalmas csúszda szolgálja az aktív kikapcsolódást. A vízibirodalom természetesen a nyugodt pihenésre vágyókról sem feledkezik meg. A szaunavilág egzotikus szeánszokkal, tepidáriummal, sókamrával, jégbarlanggal és kneipp taposó medencével várja a pihenni vágyókat. Annak érdekében, hogy mindezen szolgáltatásokat minden vendégünk igénybetudja venni, a Bongo Kids Club Játszóház szakképzett személyzete gondoskodik a gyermekek felügyeletéről és feledhetetlen szórakozásáról.


SSI (Scuba Schools International) Dive Center minősítést kapott a budapesti Aquaworld Élményfürdő

A budapesti Aquaworldben található búvárközpontban Magyarországon először végezhető el a Scuba Schools International által indított Indoor Diver képzés, mellyel még több ismeretet és minősítéseket szerezhetnek az érdeklődők. Ez egy olyan alapfokú, technikai, védett vízi búvártanfolyam, mely csak medencében történő merülésekre jogosít fel.

A képzést azon amatőr és profi búvároknak ajánlják, akik élvezik a búvárkodást és a súlytalanságot, azonban nem akarnak kimenni a nyílt vízre és még nem állnak készen az SSI Open Water Diver szintre. A budapesti élményfürdőben minden lehetőség adott a tanfolyam elvégzéséhez, függetlenül az időjárástól a képzés az év bármelyik szakaszában rugalmasan elvégezhető, valamint kibővíthető speciális programokkal, mint például a digitális víz alatti fényképezés, vagy a tökéletes lebegőképesség elsajátítása..

A képesítés megszerzése után a lehetőségek korlátlanok, további képzések elvégzésére alkalmunk van a világban található több mint 2500 SSI Dive Center egyikében. A tanfolyam során megszerzett tudás sokszor sokkal több magabiztosságot ad az Open Water Diver-rel szemben, hiszen sokkal hosszabb ideig merülhetnek a búvárok ellenőrzött körülmények között.

Az Aquaworld Indoor Búvárbázison a nemzetközi búvár szervezet által e kategóriába sorolt tanfolyamok mindegyike elvégezhető.


Giants Live és Strongman Champions League Budapesten

Magyarország rendezi meg a Giants Live és a StrongmanChampions League – a világ két legrangosabb és legnézettebb erősember versenysorozata közös állomását 2012-ben, ahol két hazai versenyző, NagyÁkos és Hrozik Gábor is harcba száll a világbajnoki részvételért.

„2012. június 17-én Budapesten, az Aquaworldben kerülsor a Gianst Live és Strongman Champions League erősember versenyre, amely egyben kvalifikációs lehetőség is az idei erősember világbajnokságra (a hivatalos World Strongest Man-re).” – tudtuk meg Darázs Ádámtól, a szervezőbizottság szakmai igazgatójától.

„- Óriási dolog ez, hiszen 1988-óta Magyarországon nem rendeztek ilyen rangos erősember versenyt. A verseny nagy lehetőség arra, hogy második magyarként a sportág történetében valamelyik versenyzőnk részvételi lehetőséget kapjon a hivatalos Wolrd Strongest Man-versenyen. A versenyen összesen 12 profi erősember fog rajthoz állni.
A mezőnyben két hazai versenyzőnk Nagy Ákos és Hrozik Gábor lesz, mellettük még tíz ország legerősebb emberei szállnak majd harcba avilágbajnoki részvételért. A versenyt a legnagyobb európai sportcsatorna mellett több hazai is közvetíteni fogja.” – nyilatkozta Darázs Ádám.

A verseny egyik sztárvendége a Strongman Champions League 2012-es világbajnoka, a szabadkai Katona Ervin lesz.


Megszállták a budapesti Aquaworld-öt a kajak-kenusok

A 2012-es versenyszezon a hagyományos téli ergométeres kupával indult, melyet minden eddiginél látványosabb keretek között rendezett meg az Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a budapesti Aquaworld Élményfürdőben.


Az igazi finn Mikulás, Joulupukki az Aquaworld Vízibirodalomban!

A finn Mikulás, Joulupukki 2011. december 5-én látogatott el a káposztásmegyeri Aquaworld Vízibirodalomba, ahol a Fóti Gyermekváros lakóit és hátrányos helyzetű újpesti valamint dunakeszi diákokat is megajándékozott. BővebbenA Való Világ 5 szereplői egy meglepetés fürdőzésen vehettek részt az Aquaworldben!
A különleges helyszínen valamennyi villalakóból előjött a gyermek és felszabadultan fürdőztek egész este!

2011. október 31.Babaúszó oktatók konferenciája és a Stoller Babaúszó Akadémia megalakulása

2011. október 14-15. Ramada Resort Budapest Aquaworld

Két napos szakmai továbbképzésen találkozhattak a Stoller Babaúszó Oktatók, melynek a méltán közkedvelt Ramada Resort Aquaworld Budapest adott otthont. A számos hazai és külföldi előadó között volt például Mag. Anitra Boszotta, az Ausztriai Babaúszó Oktatók Szövetségének elnöke, valamit Lehmann László, a Nemzeti Sport Intézet osztályvezetője is. A szakmai program gyakorlati, bemutató része az Aquaworld Élményfürdőben került megrendezésre magyar és német nyelven.

Örömmel jelenthetjük be, hogy e két napos rendezvénykeretében került sor a "Stoller Babaúszó Akadémia" hivatalos megalapítására.

A szervezet névadója Stoller Katalin, a "Stoller" módszer kidolgozója, foglalkozását tekintve testnevelő tanár, úszásoktató, 12 éve azonban kizárólag babaúszó oktató. 2006. óta hivatalos tanfolyamszervező, akkreditált oktatási program létrehozója, képzési programja az "Egészséges babák, kisgyermekek vízhez szoktatása (nevelése, oktatása), továbbá motorikus fejlesztése, vízben végzett játékos feladatok segítségével". A program az Oktatási Minisztérium Felnőtt-képzési Akkreditáló Testület, illetve az Egészségügyi Szak és Továbbképzési Bizottság által hivatalosan is elfogadott továbbképzési formája. Tanfolyamait 2006. óta folyamatosan Alsópáhokon, a Kolping Hotelben tartja, 2011 januártól viszont az Aquaworld Élményfürdő a budapesti központi bázisa.

A végzett oktatók évente szakmai továbbképzéseken bővítik tudásukat, ismeretanyagukat, cserélnek tapasztalatokat. Az idei találkozó különlegességét az adta, hogy a szabadalmi hivatal védjegy engedélyének birtokában immár hivatalosan is megalakulhatott a Stoller Babaúszó Akadémia. Az Akadémia célja az egységes oktatási stílus, megjelenés itthon és külföldön egyaránt, szakmai továbbképzések biztosítása, mottója pedig "Stílus és minőség a babaúszásban".

További információ:

www.babauszas.comAz Aquaworld segíti a Kammerer – Kucsera duó olimpiai felkészülését

Erdei „Madár” Zsolt után, Klink Zoltán irányítása alá került a Londonba készülő Kammerer Zoltán és Kucsera Gábor kajakos duó.

Teljes cikk


Egy hely, ahol a nyár soha nem ér véget!

Van olyan hely, ahol a nyár soha nem ér véget! Csúszda, gyerekmedencék, vízi játékok, játszótér, szaladgálás és labdázás a soha nem látott, exotikus növények között... Kívánhat egy kisgyerek ennél mozgalmasabb családi programot? Vagy te? Közép-Európa legnagyobb fedett vízi élményparkja vár Téged és családod!

Teljes cikk


Erdei Zsolt új támogatója a Ramada Resort Aquaworld Budapest

Erdei " Madár" Zsolt erőnléti edzéseihez ezentúl a helyszínt és szolgáltatásokat a Ramada Resort – Aquaworld Budapest biztosítja, ezzel is professzionális körülményeket teremtve a felkészüléshez.

Teljes cikk


Visszaszámlálás – Madár újra edz

Erdei „Madár” Zsolt hetekkel ezelőtt megkezdte felkészülését a vélhetően decemberi, világbajnoki övért vívott küzdelemre. Bár Zsoltnak egy vírusos megbetegedés miatt egy hetet ki kellett hagynia, hétfőtől újra teljes edzésprogrammal készül Klink Zoltán kezei alatt. A erőnléti edzések új helyszínen, a káposztásmegyeriRamada Resort – Aquaworld Budapestben zajlanak, ahol a szálloda felajánlásának köszönhetően a konditermi edzéseken túl teljeskörű Spa éswellness szolgáltatások, szauna szertartások, sport és relaxációs masszázsok segítik a kétszeres profi világbajnok mentális és testi felkészülését. Minden délután továbbra is a szakmai felkészülésen, a bokszedzéseken, heti három alkalommal pedig a „Klink féle lépcsőzésen” van a hangsúly.

Teljes cikk


Elit trió: Erdei-Kucsera-Kammerer!

A legfrissebb hír szerint nem csak Kammerer Zoltán ésKucsera Gábor, de a teljes Sári csoport is Klink Zoltán irányítása mellett végzi majd az erőnléti munkát. „Többször láttam a fiúk edzéseit Gödön, és úgy határoztunk, hogy egyeztetett edzéstervek alapján a teljescsoport Klink Zoltánnal készül majd – mondta Sári Nándor. – A közös munka szerdán kezdődik a Ramada Szállóban, amely egy teljes évig vállalta, hogy az Erdei Team mellett a Sári csoport olimpiai felkészülését is segíti. Hogy miből áll ez? A hotel szállást, teljes ellátást, konditermet, uszodát, masszázst, gyakorlatilag mindent a rendelkezésünkre bocsát ahhoz, hogy sikeresen készüljünk fel a londoni olimpiára. Köszönet érte.”

Teljes cikk


II. Szaunázók hétvégéje és II. Szauna Szeánsz® Oscar

A II. Szauna Szeánsz® Oscar – a szaunamesterek versenyével elssorban a képzett
szaunamesterek szaktudását szeretnénk elismerni és díjazni. Továbbá kiszeretnénk
szabadítani a helyes szaunázás „szellemét” a palackból.
A szaunamesterek által a vendégek ”betekintést” nyerhetnek az egészséges és
higiénikus szaunázásról.
A wellness létesítmények a versenyen 18. életévét betöltött, kiváló egészségi állapotú,
szaunamesteri oklevéllel rendelkez személyt nevezhetnek be. A nyilvános versenyen
a közönség által pontozott szaunamestereket szakmai zs-ri is pontozza.
A rendezvény és verseny célja:
• 1. A wellness szolgáltatások újszer- üzletágának a Szauna Szeánszok® megismertetése.
• 2. Figyelemfelkeltés a szaunarészlegekben a szakmailag képzett szaunamesterek fontosságára, kockázati
tényezk, balesetek redukálása.
• 3. Az egészséges szaunázás és a szaunakultúra terjesztése.
Id&pontok és helyszínek:
Szaunázók hétvégéje és Szauna Szeánsz® Oscar el&dönt&
2011. október 21-22-23. (P-Sz-V) Helyszín: Országosan egyszerre az akcióhoz csatlakozott wellness
létesítményeknél.
Szauna Szeánsz® Oscar középdöntő
Kelet- Magyarország 2011. november 12-13. (SZ-V) Helyszín: Aqua-Palace Élményfürd Hajdúszoboszló
Nyugat-Magyarország 2011. november 26-27. (SZ-V) Helyszín: Zenit Hotel, Vonyarcvashegy
Közép-Magyarország 2011. december 10-11. (SZ-V) Helyszín: Aquaworld Budapest, Budapest
Szauna Szeánsz® Oscar dönt& 2012. február 25-26. (SZ-V) Helyszín: Bükfürd Gyógy- és Élménycentrum,
Bük

A VERSENYR.L RÖVIDEN

El&dönt&
A Szaunázók hétvégéjén a szaunák és szauna komplexumok 50% kedvezménnyel vehetk igénybe.
A Szauna Szeánsz® Oscar ideje alatt a versenyszeánszokon való részvétel ingyenes!
A verseny a rendezvényhez csatlakozott szolgáltatóknál egy idben zajlik országosan. (A helyszínek listáit, hogy
hol tudnak kedvezményesen szaunázni illetve melyik szolgáltató indít, illetve biztosít verseny helyszínt a
www.szauna-szeansz.hu, www.itthon.hu és a www.meme.hu weboldalakon, várhatóan október 03-tól
közzétesszük.)
A nyilvános versenyen a vendégek pontozzák az egységes és elektronikusan szétküldött pontozó lap segítségével
a versenyzket. A pontozó lapokat minden szolgáltatónál kötelezen kihelyezett urnába kell dobni.
(nyereményjátékkal párosítjuk a pontozásokat)
A nyilvános versenyt követen, ahol a vendégek által értékelt szaunamesterek pontszámai lesznek összesítve és
a legmagasabb pontszámokkal rendelkez 12 versenyz fog továbbjutni a középdöntbe.
Kelet – Magyarországról 4, közép – Magyarországról 4, illetve nyugat - Magyarországról is 4 f szaunamester jut
tovább.

Középdönt&
A középdöntkben a szakmai zs-ri mellett a vendégek is pontozzák a szaunamestereket, elre felállított szakmai
szempontrendszer alapján.
A döntbe a 12 versenyz közül a legmagasabb pontszámot kapott szaunamester jut tovább.

Dönt&:
Egyetlen 1 f nyerheti el a Szauna Szeánsz® Oscar címet és viselheti egy éven keresztül! A versenyen
nemenkénti kategorizálás nincsen.
A közönségtl legmagasabb pontszámot kapott szaunamester, a közönségdíjat viheti el. Illetve idén szeretnénk
média különdíjat is! A ftámogatónk az Aromax Zrt. is különdíjjal fogja jutalmazni az általa legjobbnak ítélt
szaunamestert. A díjak átadása a dönt helyszínén fog történni.
A szakmai zs:ri érékelési szempontjai
Hangulatteremtés készsége, kommunikáció a vendégekkel – maximum: 10 pont
A helyes szaunázás alapelveinek ismerete - maximum: 10 pont
A szaunázás élettani hatásainak ismerete - maximum: 10 pont
A szeánszokon alkalmazott anyagok ismerete, hatásai - maximum: 10 pont
Alkalmazott illóolajok ismerete, illatok helyes megválasztása, komponálása - maximum: 10 pont
A szauna páratartalmának beállítása, a szellztetés hatékonysága - maximum 10 pont
Legyezési technikák hatékonysága - maximum: 10 pont

Oscar díj
Trófea, Díszoklevél, 2012. évjelzés- II. Szauna Szeánsz® Oscar hímzés- szaunazászló, illóolaj szett az Aromax
Zrt. felajánlásával. A II., III., IV. helyezetteknek díszoklevél és illóolaj szett az Aromax Zrt. felajánlásával
Átadás: a verseny végén a helyszínen sajtó jelenlétében.
Minden vendéget szeretettel várunk. Jöjjenek, élvezzék és értékeljék a szaunamesterek munkáit. Illetve
ösztönözni is szeretnénk a látogatókat, hogy más városok fürdit meglátogatva a verseny apropójából, próbálják
ki az ottani szolgáltatásokat illetve tekintsék meg az ország más pontjairól érkezett szaunamesterek
teljesítményét.


Nyílt napok az Oriental Spa-ban Dammak Jázminnal és Czanik Balázzsal

Szeptember 28-30-ig nyílt napot tart a Ramada Resort –Aquaworld Budapest komplexumban található Oriental Spa wellness – és fitneszközpont. A szálloda keleties hangulatú Spa-ja gazdag szolgáltatás-kínálattal várja a kikapcsolódni és szépülni vágyókat az egész év folyamán. A nyílt napok alkalmával a vendégek 50%-os áron próbálhatják ki a szolgáltatásokat, beleértve a fitnesz, masszázs és wellness részleget is.

A szerdai napon Dammak Jázmin és a fradis kosaras lányok; Vida Anna, Fejes Fruzsina és Süle Krisztina tartottak szépségnapot a központban. A napot Czanik Balázs capoeira aerobic órájával kezdték, mely nem csak alakformáló hatásáról ismert, hanem alapja lehet az önvédelmi technikák elsajátításának is.

Jázmin minden nap időt fordít a szépségápolásra és a testedzésre, így külön öröm volt számára, hogy egy addig ismeretlen sporttal ismerkedhetett meg.

A szépségnapon természetesen nem csak a sporté volt afőszerep, egy finom tea elfogyasztása után Jázmin az Oriental medencében vezette le az edzés fáradalmait. Hétköznapjait Egerben tölti munkával, szabadidejében pedig vízilabdázó kedvesével van.
És, hogy a felfrissülés se maradjon el, egy relaxáló arcmasszázs zárta a napot.


Nyílt napok az Oriental Spa-ban Dammak Jázminnal és Czanik Balázzsal


Szeptember 28-30-ig nyílt napot tart a Ramada Resort - Aquaworld Budapest komplexumban található Oriental Spa wellness - és fitneszközpont.

bulváros.hu
2011 október 13.

Teljes cikk


Aquaworld Budapest - A hely, ahol a nyár sosem ér véget!

Nem kell ahhoz a trópusokra utaznunk, hogy egy felejthetetlen nyaralásban legyen részünk akáre télen is. Mindezt átélhetjük Budapestenis a Megyeri híd lábánál, az M0-ás autópálya mellett.
A Ramada Resort - Aquaworld Budapest Közép-Európa legnagyobb fedett vízi élményparkjában ősszel sem áll meg az élet! Ezernyi élményt nyújt felnőttnek, gyermeknek egyaránt és ami a legjobb; a jó időp egész évben garantált!

Az idelátogató vendégek felfedező kalandorokká változva barangolhatnak a trópusi hangulatú Angkor-romtemplomban, 17 bel- és kültéri élmény-, valamint úszómedencében mártózhatnak meg, kipróbálhatják a szörföt, a búvárkodást, vízen járó labdát, kalandot és némi adrenalint pedig 11 különleges csúszda garantálja számukra.

Az Indián nyár - leánykori nevén vénasszonyok nyara - hétvége igazi búfelejtő, évszakbúcsúztató programokat kínált. Ez alkalommal az Aquaworld egy igazán családias hangulatú hétvégével várta az odalátogatókat, a főleg családoknak szánt programokon sztárcsaládok is részt vettek; Abaházi Csaba és családja, Pintácsi Szandi és családja, Bálint Antónia és kislánya, valamint Dopeman és testvére.

Több kifejezetten, a sztárgyerekeknek kedves programmal készült az Aquaworld. A 17 élménymedence és a 11 csúszda mellett többek volt élő indián zene, kreatív fajátékok, vízi és szárazföldi ügyességi játékok, zenebölcsi, indiánnak öltözött animátorok és számos további program kicsiknek és nagyoknak egyaránt.


Megválasztották Miss Aquaworld 2011-et

Már reggeltől gyakoroltak és készültek a versenyzők a show-ra. A fürdő- és vízi birodalom szinte teljesen megtelt, rengetegen voltak kíváncsiak a szépségek viadalára.

www.vilagszam.hu

2011. augusztus 23.

Teljes cikk


Riói karneváli hangulat és strandröplabda bajnokság az Aquaworldben

Augusztus5-7-i hétvégén megrendezésre került a II. Aquaworld – Ipanema amatőr strandröplabda bajnokság. A bajnokság nyitóeseménye egy riói hangulatú éjszakai fürdőzés volt, melynek Európa egyik legnagyobb vízi élményparkja az Aquaworld adott otthont. Az éjszakai fürdőzés fő attrakciójaként eredeti brazil táncosok léptek fel, akik megjelenésükkelés díszes jelmezeikkel idevarázsolták Rio De Janiero karneváli hangulatát. A brazil est témája abból ered, hogy a verseny fő támogatójaként jegyzett Ipanema ebből az egzotikus Dél-Amerikai országból származik. A táncosok szemet gyönyörködtető maskarájukkal és táncukkal még inkább felpezsdítették az amúgy is fergeteges hangulatot. Apénteki nap így sikeresen zárult és méltóan adta át a stafétabotot a hétvégén folytatódó rendezvénysorozatnak.

A szombati napon 24 regisztrált csapat közel 120 versenyzővel jelent meg az Aquaworldben, a verseny helyszínén, remélve, hogy ők nyerik meg a II. Aquaworld- Ipanemaamatőr strandröplabda bajnokságot. A szombati nap nagyon pörgősen, jó hangulatban telt, a csapatok kiélvezték a nyár utolsó napsugarait, valamint szabadjára engedték felgyülemlett energiájukat. A verseny szervezői egy lapáttal még rátettek az izgalmas légkörre, a versenyek kommentálása sokszor hangos hahotára késztette a versenyzőket. A szombati nap csoportmérkőzéseit követően a legjobb 12 csapat jutott tovább a következő napi döntőkbe.

Vasárnap a hangulat már feszültebb volt, köszönhetően az első 3 helyezett között kiosztásra kerülő 800.000 Ft összértékű nyereményeknek, azonban a fesztelen légkörtmég ez sem tudta megbontani. Vasárnap délután 4 órakor került sor a döntőre, ahonnan a DKSE csapata került ki győztesként. A csapat tagjai: Müller Vilmos, Sipos Regina, Oroszi Tamás, Török Anita, Placskó Emese. Másodikként a Dombori csapata futott be, mögöttük pedig az Aranyifjak csapata állhatott a dobogó harmadik fokára.

Összességében elmondhatjuk, hogy ez a 3 nap izgalmasan telt, a résztvevők jól szórakoztak és a győztesek értékes nyereményekkel tértek haza. Bízunk benne, hogy jövőre a III. Aquaworld – Ipanema amatőr strandröplabda bajnokság hasonló tömegeket fog vonzani, és újra találkozunk az idei játékosokkal. Köszönjük mindenkinek a részvételt, valamint a lebonyolításban nyújtott segítséget.

Kép 1
Kép 2
Kép 3
Kép 4


II. Aquaworld- Ipanema amatőr strandröplabda bajnokság

A szombati napon 24 regisztrált csapat közel 120 versenyzővel jelent meg az Aquaworldben, a verseny helyszínén, remélve, hogy ők nyerik meg aII. Aquaworld- Ipanema amatőr strandröplabda bajnokságot.

euroastra.hu
2011. augusztus 10.

Teljes cikk


Egy fiatal, kétgyermekes újpesti család lett az Aquaworld 1.000.000. látogatója.

A páratlanul gazdag élményeket, egzotikus, trópusi hangulatot nyújtó Aquaworld népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy 2008 decemberi megnyitása óta már az 1 milliomodik látogatóját köszönthette akülönleges vízi park.

Július 29-én reggel 10.00 óra körül érkezett meg az Aquaworld Budapest fürdő komplexum 1.000.000. látogatója. Az újpesti család a sajtó jelenlétében ünnepélyes keretek között Juhász Szabolcs fürdőigazgatótól vehette át a milliomodik vendégnek járó oklevelet és vele együtt az értékes ajándékokat.

Aquworld belépők mellett a család férfitagja búvároktatást és egy Ferrari tesztvezetést, míg a boldog anyuka egy spa kezelésekből álló szépségcsomagot kapott a Ramada Resort Aquaworld Budapest szálloda Oriental Spa wellness és fitnesz világának jóvoltából.

A 2 és 4 éves gyermekek starndlabdáknak, papucsoknak, törölközőknek és egyéb strandfelszerelésenek örülhettek.
Eztkövetően sajtónak adott interjúk és fotózás következett, majd engedve agyermekek kívánságának az önfeledt fürdőzés a hullám - és gyermekmedencékben vette át a főszerepet.

A komplexumról készült sajtóanyagot, illetve az ünnepélyes átadásról készült képeket megtekinthetik az alábbi linkeken:

SajtóanyagTúl az egymillión

Különleges nap volt a mai az Aquaworld Budapest élményfürdőben. Ugyanis július 29-én, délelőtt tíz órakor érkezett meg az egymilliomodiklátogató a fürdő-komplexumba.

HírExtra
2011. június 29

Teljes cikk


Szauna Szeánszok az Aquaworld-ben - 2010. szeptember 1.

Hogy milyen egy szauna szeánsz, azt a legilletékesebbtől, Ruszkabányai Gittától, a szaunamester-képzés hazai megalapítójától tudtuk meg az Aquaworldben megtartott keddi bemutatón.

A szaunázás egyre népszerűbb hazánkban is, egy magáravalamit is adó szállodában biztosan találunk szaunát, néha többet is. Az uszodákban is sűrűn látogatják a szaunát, csak éppen sokszor alapvetőismeretek hiányoznak a használatához. Jó tudni, hogy szellőztetni lehet, sőt kell is, tehát nem résnyire nyitott ajtón kell beóvakodni a szaunába, hanem nyugodtan nyissuk nagyra az ajtót, és ne figyeljünk a bentről felhangzó sikolyokra: „azonnal csukják be az ajtót, kimegy a meleg!” Nem, nem megy ki a meleg, hanem bejön az oxigén.

De nézzük a magasabb fokú szaunázást. Megtudtuk, hogyvan szaunamester, és annak ezeken a szeánszokon az a feladata, hogy a társassággal együtt legyen a forróságban, vidítsa fel őket, beszéljen a szaunázás kultúrájáról, és különböző vízzel, vagy jéggel elkevert olajokat öntsön a kövekre, kínáljon tengeri sót, vagy mézet, amellyel azizzadó ember bekeni testét a különböző szeánsz-megállókon.

A 15-20 perces szeánszokat mindig követi a vérnyomásmérés, gondosan rögzítve az értékeket, figyelik a szaunázókat, érrendszerűk minden változását.

A bemutatón háromféle „eljárásban” volt részünk, először a már enyhén izzadó testünkre sót dörzsöltünk, ez úgy hatott a zuhanyzás után, mintha bőrradírt használtunk volna, majd 15 perces pihenő után jött a mézes szeánsz, amely annyit jelent, hogy virágmézzel kentük be a testünket, és ez selymessé változtatta a már leradírozott bőrt. Majd a végén jött a szaunák szaunája, a jeges szeánsz, itt a legmagasabb hőfokon izzottunk, a mester törölközővel és szaunazászlóval terelte a forró levegőt ránk, majd amikor kimentünk, vödörrel öntötték ahátunkra a jeges vizet. Első hallásra ugye milyen horrorisztikusan hangzik? De csak próbálják ki! Nagyon jó volt, repetát is kértünk a jeges vízből.

Ruszkabányai Gitta szakember szerint ilyenkor, a szaunázás után pihenni kell, nem az Aquaworld elől induló ingyenes buszjárat menetrendjét nézegetni, rágcsáljunk egy almát, vagy igyunk egykis gyümölcslevet. Ő már csak tudja, neki elhihetjük, hiszen ő hazánk egyik legelismertebb „szaunamester-képzője”, az ő munkáját dicséri belsőfelhasználásra írt jegyzete, a szaunamesterek kézikönyve is, amelyet szakemberek bevonásával írt meg és szerkesztett.

Az Aquaworld-ben már jelentkezhetnek a szauna szeánszokra az érdeklődők, Ruszkabányai Gitta szerint a szeánszok különböző, többnapos konferenciákon bizonyítják hasznosságukat, mert a szaunamester segítségével oldódnak a gátlások, és hamarabb megismerkednek egymással az emberek.

Szauna szeánszra és a szauna mesterképzésre jelentkezhetnek a szaunaszeánsz.hu. az érdeklődők.

http://www.turizmusonline.hu/cikk/szauna_szeanszok_az_aquaworld_ben/index.php


Árvízkárosult gyerekek üdültetése az Aquaworldben - 2010. június 29.

Árvízkárosult gyermekek üdültetése az Aquaworldben„Az edelényi és a zsolcai srácok közül nagyon sokan most voltak először az Aquaworld-ben.
Korábbantalán hárman járhattak Önöknél. Lenyűgözte őket a lehetőségek sokasága.Egy fantasztikus napot töltöttünk a víziparadicsomban.
Köszönet az igazgató úrnak és minden munkatársának!
Azt szeretném, ha Magyarország olyan lenne, mint az Önök vízivilága, rendezett, tiszta és derűs.”

Kalbantner György

szervezőtanár

(www.prater-bp8.sulinet.hu)


Labdarúgó Világbajnokság az Aquaworldben

a Castrol támogatásával, a Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetség szakmai segítségével és Dzsudzsák Balázs védnökségével.

2010. június 11-től, július 11-ig a Labdarúgó Világbajnokság valamennyi mérkőzését óriáskivetítőn míg a hatalmas kupola alatt – gondolva a rossz időre is – plazma TV-ken közvetíti az Aquaworld Vízibirodalom. A mérkőzések közötti időben változatos kísérő programok teszik még színesebbé a rendezvényt: Gyermeklabdarúgók mini VBmeccseket játszanak, kvíz játékok során ajándékokat nyerhetnek a játékos kedvű nézők, naponta Góltotó, valamint neves szakemberekkel, focit kedvelő híres emberekkel történő beszélgetés során betekintést nyerhetünk a futball kulisszatitkaiba.

Sajtóanyag letöltése

Képgaléria


Szállodánk elnyerte a Magyar Turizmus Minőségi Díjat

2010. március 4.

A Ramada Resort – Aquaworld Budapest működésének elsőévében kiérdemelte a Magyar Turizmus Minőségi Díjat, amelyet az Utazás kiállításon vehetett át a szálloda igazgatója.

A Nemzeti Turisztikai Bizottság a 2009-es évben is meghirdetette a Magyar Turizmus Minőségi Díj pályázati programot szállodák és éttermek részére. A programot 2007-ben a HOTREC - EU tagországok szállodai és vendéglátó szövetségeinek szakmai szervezete - akkreditálta és 2Q-ra minősítette, mely jelentős nemzetközi elismerést tükröz, mivel a Magyar Turizmus Minőségi Díj egyben az európai kritériumokat igazoló 2Q jel használatára is jogosultságot ad.

A díj garancia arra, hogy az adott szálloda magas szintű minőségi szolgálgatást nyújt és megfelel a kategóriáján belül elvárható követelményeknek.


Búvárok Haitiért az Aquaworld Budapestben

2010. február 7-én vasárnap 10.00 és 14.00 óra között a PADI nemzetközi búvárközpont magyar tagjai, a Baptista Szeretetszolgálat és az Aquaworld Budapest közös jótékonysági rendezvényt szervez, amelynek bevételét Haiti megsegítésére ajánlja fel.

Sajtóközlemény letöltése


Aquaworld Surf Rider

2009. december 19.

Az erős havazás és az országos forgalmi dugó sem tántorította el a szörf kedvelőit, hogy 2009. december 19-én, szombat délután ellátogassanak a budapesti Aquaworld – Vízibirodalmba, hogy megnézzék az első szörfversenyt, melyet speciális állóhullám szörf medencében rendezett a Magyar Hullámlovas Szövetség. A rangos esemény egyben a magyar versenysorozat utolsó állomása is volt. A 12 meghívott induló 3 versenyszámban – free open, board trickk és rodeo - mérte összetudását. A free open számban Lorenzó vezetésével a hagyományos hullámlovas trükköket értékelte a zsűri.

Ezt követte board trick, azaz a deszkás ügyességi- ésakrobatikus trükkök, amely talán a leglátványosabb szám volt a nap folyamán. A lelkes szurkolók és a vendégek folyamatosan bekapcsolódhattak a programba és szakoktatóval kipróbálhatták a surf, medencés változatát.

A rendezők a rendezvény végére tartogatták a rodeó számot, melyben 2 versenyző lovagolta egyszerre a hullámot, és a cél a hullámon maradás volt. Kinter Oszkár műsorvezető és Horváth Kinga wakeboard Magyar Bajnokkommentálta az eseményeket és szórakoztatta a közönséget.

Aquaworld Surf Rider - Free (férfi)

1. Balogh Gergely

2. Lotfi Peiman

3. Herczeg Levente

Aquaworld Surf Rider - Free (női)

1. Németvölgyi Emese

2. Takár Ivett

Aquaworld Surf Rider - Board Trick

1. Balogh Gergely

2. Lotfi Peiman

3. Herczeg Levente

Aquaworld Surf Rider - Rodeo

1. Herczeg Levente

2. Szörényi Attila

3. Truso Lukács


Biztonságtechnikai vizsgálat az Aquaworld-ben

2009. szeptember 15.

Az Aquaworld Zrt megbízása alapján az ÉMI-TÜV Süd Kft. biztonságtechnikai vizsgálatot végzett a fürdő teljes területén valamennyi berendezés és felszerelés tekintetében. A szakértők által javasolt kisebb kiegészítéseken, átalakításokon túl az üzemeltető az éves karbantartási munkálatok során minden olyan átalakítást elvégzett mely a vendégek fokozott biztonságát szolgálja. A minősítő intézet az Aquaworld - Vízibirodalmat biztonságtechnikai szempontból mindenben megfelelőnek találta, az erről szóló tanúsítvánnyal elsőként az Aquaworld rendelkezik.


100.000 vendég az Aquaworld – Vízibirodalomban
2009. február 20.

2009. február 20-án, pénteken délután fél ötkor váltotta meg a jegyét a százezredik vendég, Tószegi Bence 15 éves gimnazista, az Aquaworld-Vízibirodalomba. Sajtóközlemény letöltéseMeghozta a Mikulás!
2008. december 4.

December 4-én ünnepélyes keretek között nyitott meg aRamada Resort – Aquaworld Budapest, Közép-Európa legnagyobb szálloda ésfedett élményfürdő komplexuma. Sajtóközlemény letöltéseResort lett a Plaza-ból
2008. május 15.

Az épülő szálloda- és fedett élményfürdő komplexum Ramada Resort – Aquaworld Budapest néven működik tovább. Sajtóközlemény letöltéseŐsszel nyit az Aquaworld Szálloda és Vízibirodalom
2008. február 20.

A Ramada Resort – Aquaworld Budapest komplexum szerkezetkész épületében, mintegy 180 újságíró és turisztikai szakember jelenlétében került sor az épületegyüttes bokrétaünnepségére. Sajtóközlemény letöltése

Online Szállásfoglalás
bezár
Vendégek
Promóciós kód
Segítség