Adatok és érdekességek

Az Aquaworld Resort Budapest  komplexum összesen 86 ezer négyzetméteren terül el; az épületek összes szintterülete 54 ezer négyzetméter.

A komplexum fürdője két részből áll: az Aquaworld Budapest élményfürdőből, illetve a Aquaworld Resort Budapest  szálloda fürdőjéből, ahol összesen 21 medence található. A medencék egyesített vízfelülete meghaladja a 3300 négyzetmétert és víztömege eléri a 4200 köbmétert.

A komplexum előtt és a szálloda mélygarázsában összesen 1000 parkolóhely található.

A teljes épületkomplexumban központi légkezelés, klíma, fűtés, tűzjelző és sprinkler-berendezés valamint számítógépes rendszer, telekommunikáció és épület-felügyelet működik, és biztosítva van a mozgássérült vendégek akadálymentes közlekedése.

A 35 °C-os talphőmérsékletű, napi 420 m3 vízhozamú karsztkút bőségesen biztosítja a funkcióhoz szükséges vízhozamot. A keletkező szennyvizeket házi tisztítóberendezés teszi ismét környezetbaráttá. A tisztított víz egyrészt a kerti tavat, másrészt a Mogyoródi-patakot táplálja.

Az Aquaworld Budapest élményfürdőt 72 méter átmérőjű, 5 emelet magasságú óriási kupola fedi, a kupola alatti – alátámasztás nélküli – fedett terület 4200 négyzetméter. A gömbszelet formájú kupola különleges építészeti technológiával készült, amelyet az űrkutatás során fejlesztettek ki. Teljesen átlátszó, több rétegű fóliarendszer védi, és ragasztott fatartókon nyugszik. Két cellában meleg levegő áramlik benne és a védelmet nyújt a káros UV-sugárzás ellen. Változó belső nyomással működik, amelyet szenzorok vezérelnek, az időjárási viszonyoknak megfelelően. A kupola tartószerkezete 40 méter hosszú bordákból készült, amelyek boltozatosan illeszkednek a kupola csúcsában lévő, 8 méter átmérőjű körgyűrűhöz.

Az Aquaworld Budapest élményfürdő egyidejű maximális kapacitása 1800 fő.

Az Aquaworld Resort Budapest  szálloda egy impozáns, hullámvonalú, nyolcemeletes főépületből, valamint a főépülethez földalatti folyosóval kapcsolódó négyszintes apartmanházból áll. Az összesen 309 szobával, lakosztállyal és apartmannal rendelkező szálloda 838 vendéget tud elszállásolni egy időben.

Az első szinten található az 1000 négyzetméter alapterületű konferenciaközpont, amely a nyolcadik szinten elhelyezkedő exkluzív bankett-terem igénybevételével tovább bővíthető. Magyarországon egyedülálló módon valamennyi termet mobilfalak határolják, ami számtalan variációs lehetőséget rejt magában. Maximum 15 szekcióterem alakítható ki, a legnagyobb terem 550 fő befogadására alkalmas, de az egybenyitható terek akár kiállításoknak vagy nagyszabású fogadásoknak is otthont adhatnak.

A szálloda konferenciaközpontjának kapacitása közel 1000 fő.

Online Szállásfoglalás
bezár
Vendégek
Promóciós kód
Segítség